Witte badkamertegels

Witte badkamertegels zijn traditioneel de meest gebruikte in Nederland. En dat is niet voor niets: Wit straalt frisheid en rust uit en geeft een mooi, ruimtelijk effect doordat wit veel licht weerkaatst.

Combineren

Witte badkamertegels zijn ook nog eens ontzettend goed te combineren met welke badkamerstijl dan ook. Of u nu gaat voor klassiek, modern of landelijk; een witte tegel past overal bij.

Verschillende formaten

De afmeting van een tegel doet veel voor de uitstraling ervan. Een kleinere, witte badkamertegel staat heel mooi in een ruimte met een landelijke of klassieke uitstraling. De grotere badkamertegels doen het juist heel goed in de wat modernere sanitaire ruimtes en nemen de laatste jaren in populariteit toe.

Plaatsing op de wand

De manier waarop de badkamertegel op de wand geplaatst wordt, heeft veel invloed op het effect ervan. Een horizontale plaatsing van een mooie, grote 30×60 tegel bijvoorbeeld, zal de ruimte optisch breder maken, terwijl een verticale plaatsing een heel andere uitwerking heeft.

Verschillende kleuren

Wit is wit, en toch zijn er heel veel variaties te verkrijgen op het gebied van witte badkamertegels. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Glanzend
  • Mat
  • Gebroken wit
  • Crème
  • Ivoor
  • Marmerlook

Elke variatie heeft zijn eigen uitstraling. De marmerlook bijvoorbeeld, is erg populair als men een wat exclusievere ambiance wil creëren.

Combineren

Het combineren van een witte wandtegel met een felle kleur kan een mooi vintage-effect opleveren, terwijl de combinatie met een grijzere tegel een modernere uitstraling zal geven. Zelfs het combineren van grote en kleinere tegels kan wat moois opleveren. In een kleinere badkamer kan de combinatie van een grote wandtegel met een kleinere vloertegel een gunstig effect hebben op de ruimtelijkheid.

Contact

Heeft u vragen over witte of andere badkamertegels, of wilt u graag advies? Neemt u vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder. Ook bent u van harte welkom in onze grote showroom in Uden om inspiratie op te doen.

lea tegels in een moderne badkamer.