Vloerverwarming

Vloeren aanleggen in regio Uden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met vloerverwarming de woning te verwarmen en/of te koelen. De voordelen van vloerverwarming ten opzichte van traditionele verwarming zijn dan ook zeer duidelijk.

Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden Celsius lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Eén graad lager vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent! Bovendien is vloerverwarming een zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoer temperatuur die lager is dan 55°C.

De voordelen van vloerverwarming

  • Geschikt voor houten plankenvloeren, parket, gietvloeren en bijna alle andere type vloeren.
  • Veiliger: geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren.
  • Zuiniger: Door de uitstekende warmteverdeling van vloerverwarming bespaart u tot 10% energie. Door de verbeterde warmteverdeling zult u automatisch een lagere ruimtetemperatuur instellen. Als u vloerverwarming toepast als LTV (lage temperatuur verwarming) in combinatie met een HR-ketel bespaart u nog eens 10 tot 15% ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen.
  • Gezonder: betere handhaving van de luchtvochtigheid en minder stofcirculatie. Daarnaast hoeft u geen radiatoren meer schoon te maken.
  • Comfortabeler: doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat wordt het over het algemeen als aangenamer ervaren. De verdeling van de warmte is ideaal.
  • Praktischer: doordat er geen radiatoren e.d. in de ruimte aanwezig zijn heeft u meer ruimte en hoeft u geen radiatoren meer schoon te maken.

In veel gevallen betekent vloerverwarming dat de nieuwe vloer ca. 6 centimeter hoger komt te liggen. Dit kan betekenen dat deuren moeten worden ingekort en dat in de keuken het werkblad niet meer op hoogte is.

Om dit te voorkomen maakt Verwijst gebruik van een revolutionaire methode waardoor in 98% van de gevallen een extra laag van 6 centimeter niet meer nodig is.

Is uw vloer niet geschikt voor inslijpen?

Geen punt! Want vanzelfsprekend leggen wij ook “traditionele” vloerverwarming aan.